CV bij Spoor 2 traject

Wanneer je na langdurig verzuim wilt re-integreren uit Spoor 2, dan kan de hulp vanuit de arbodienst je hierbij helpen. Echter één ding kan je zelf al op orde hebben voordat het Spoor 2 traject om de hoek hoeft te kijken, en dat is een goed cv hebben.

Wat te doen met Spoor 2

Wanneer je langdurig moet verzuimen van je werk, kan het zo zijn dat je niet terug kan keren naar je oude werkplek. In dat geval treedt het traject van Spoor 2 in werking. Er wordt dan gezocht naar een meer passende baan, buiten je huidige werkgever.

Tijdens dit traject ga je samen met de arbo deskundige kijken hoe je kan re-integreren in het werkveld en wordt je begeleid op alle vlakken die te maken hebben met het vinden van een nieuwe baan.

Stel je bent werkzaam bij een bedrijf in Rotterdam en je raakt langdurig ziek maar kan wel re-integreren bij een andere werkgever, dan krijg je te maken met de Arbo Rotterdam. Deze zal je begeleiden om een nieuwe werkgever te vinden via het Spoor 2 traject. De kennis van de arbo deskundige uit de eigen omgeving heeft ook als voordeel dat deze de mogelijkheden in je eigen omgeving kent.

Een goede cv helpt

Jouw arbo deskundige van de arbodienst heeft na langdurig ziekteverzuim geconstateerd dat er te weinig mogelijkheden zijn om binnen je huidige werkgever terug aan de slag te gaan. Met het traject Spoor 2 start dan de zoektocht naar een nieuwe baan op een nieuw gebied. Dan is het fijn als je iets hebt om op terug te kunnen vallen en te laten zien dat je een waardig werknemer bent. Hierbij komt het cv aan bod.

Het hebben van een goede cv is belangrijk om ergens aan de slag te kunnen, helemaal als je even uit de running bent geweest. Als je cv er piekfijn uitziet, je hebt al lang bij een gerenommeerd bedrijf gewerkt en bent binnen het bedrijf gestegen in functie, dan geeft dit een betrouwbaar gevoel bij je volgende werkgever.

Gevuld en netjes

De arbo deskundige helpt zover nodig met het bemiddelen bij het vinden van een nieuwe baan, maar je bent zelf verantwoordelijk om actief op zoek te gaan. Je moet jezelf kunnen verkopen, en dat doe je onder andere met je cv.

Je cv bijhouden is al belangrijk vanaf het moment dat je de werkvloer opstapt voor meer dan alleen een bijbaantje naast school. Voorkom gaten en probeer zoveel mogelijk aaneengesloten aan het werk te zijn. Zorg er daarnaast voor dat je cv er ook verzorgd uitziet. Je cv kan volstaan met goede punten, maar als het document er rommelig uitziet heb je er nog steeds weinig aan.

De arbo deskundige helpt indien nodig en kan helpen met het opstellen van een goede cv. Maak hier gebruik van als je er zelf niet meer uitkomt.