Nieuwe werkplek inrichten? 5 tips voor de juiste inrichting!

Werkruimte

Werken aan een creatief CV door CV-voorbeelden.nl

Heb je een nieuwe baan? Dan krijg je ook te maken met een nieuwe werkplek! Bij het inrichten van een werkplek is het van belang om te letten op een aantal punten voor plek waar je optimaal geconcentreerd en comfortabel kan werken. Een fijne werkomgeving is essentieel om lichamelijke klachten te voorkomen. Lees hieronder 5 handige tips voor het inrichten van je nieuwe werkplek!

Tip 1. Juiste (werk)houding

Een goede bureaustoel is van groot belang als je vele uren per dag zittend achter je bureau doorbrengt. Kies daarom altijd voor een ergonomische bureaustoel die niet alleen in hoogte en zitdiepte verstelbaar is, maar waarvan ook de rugleuning en armleuningen verstelbaar zijn. 

Tip 2. Bureau

Ook het bureau is een van de dingen waar je goed over na moet denken bij het inrichten van je nieuwe werkplek. Allereerst is het belangrijk om een groot genoeg bureau te hebben. Wij adviseren altijd groter dan 160 centimeter breed en minstens 80 centimeter diep. Zo heb je voldoende ruimte voor je beeldscherm, toetsenbord, kop koffie, agenda en notitieblok. Bij een bureau is het ook belangrijk om te letten op eventuele opbergruimte eronder.

Tip 3. Voldoende verlichting

Daglicht op je werkplek is gezond en zorgt voor een betere concentratie. De aanwezigheid van daglicht op je werkplek is daarom erg belangrijk. Werk je ook wel eens in de avonduren? Dan is het verstandig om te kiezen voor goede led verlichting. Dit is vriendelijk voor je ogen en is beter voor het milieu. 

Tip 4. Zorg voor privacy

Een lege, open en vaak gehorige kantoorruimte werkt niet bevorderlijk voor de productiviteit van medewerkers. Dit is uit onderzoek gebleken. Het creëren van privacy op je werkplek is belangrijk om je concentratie te kunnen behouden als het drukker is op kantoor.

Tip 5. Kantoorplanten

Groen staat natuurlijk hartstikke leuk op kantoor. Maar wist je dat uit onderzoek is gebleken dat medewerkers zich beter kunnen concentreren met planten op hun werkplek. Een of meerdere planten op je werkplek is dus zeker een aanrader!