Financial control uitbesteden: de voordelen

Loonadministratie

Er zijn allerlei processen van belang om een bedrijf succesvol te maken en te laten groeien. Je doet als ondernemer waar je goed in bent, maar er zijn ook zaken die je wellicht liever uitbesteedt. Bijvoorbeeld omdat de tijd ontbreekt om de financiële administratie op orde te houden of omdat de financiële kennis niet voldoende is om de beste keuzes te maken. Je hoeft als organisatie of als bedrijf niet alles zelf te doen. Het is zelfs slim om zaken die tijd en energie kosten uit te besteden, zoals met betrekking tot financial control. Er zijn bij het uitsteden van financial control bovendien meerdere voordelen van toepassing.

Zekerheid van uitgebreide expertise

Het uitbesteden van financial control geeft je organisatie de zekerheid dat er uitgebreide financiële expertise aanwezig is. Een financial controller is op het gebied van financiën namelijk een specialist en levert zowel operationele als ondersteunende diensten.

Ondersteuning bij het bepalen van financiële koers

Bij het uitbesteden van financial control is er het voordeel dat er kennis aanwezig is om de juiste financiële koers voor het bedrijf te bepalen. Het opstellen van financiële rapportages en het verstrekken van financiële informatie vormen belangrijke onderdelen om organisaties te beheren en te besturen.

Optimaal profiteren van fiscale voordelen

De zorg voor de financiële administratie van belastingaangifte tot het opstellen van de jaarrekening is uit handen te geven. Het voordeel is dat er  bij de uitbesteding van financial control zekerheid is omtrent het optimaal profiteren van fiscale voordelen. Zo loop je als bedrijf of organisatie bijvoorbeeld geen fiscale voordelen mis. De uitbesteding van de financiële administratie kan overigens bestaan uit het deels of volledig overnemen van werkzaamheden.

Professionele sparringpartner

Het is voor bedrijven goed dat er een mogelijkheid bestaat om van de diensten van een professionele sparringpartner gebruik te maken. Bijvoorbeeld als het gaat om groei van het bedrijf en op welke wijze dat financieel te realiseren is. Ook dit kan onderdeel uitmaken van het uitbesteden van financial control.

Maatwerk

Een ander groot voordeel van het uitbesteden van financial control is dat er maatwerk mogelijk is. Elk bedrijf is anders ingericht en wat dat betreft is de dienstverlening daarop af te stemmen. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om van aanvullende diensten gebruik te maken bij de uitbesteding van financial control. Bijvoorbeeld als het gaat om budgetten opstellen of om reporting of een forecast te maken. Maatwerk komt uiteraard tot stand op basis van de behoeften van een bedrijf, waarbij de financiële administratie optimaal is in te richten en financiële taken zijn over te nemen.

Bron: www.staan.nl