Zo kunnen werkgevers niet meer om je heen

Werkgevers en sollicitatie

Reageren op een nieuwe baan gebeurt met een sterke motivatiebrief en het schrijven van een sterk curriculum vitae. Het is een activiteit welke niet altijd even leuk is. Door het echter goed te doen kunnen de werkgevers niet meer om je heen. Het is belangrijk om hier sterk te starten en nog beter te eindigen. Het is goed om eerst het doel duidelijk te hebben van de motivatiebrief. Het uiteindelijke doel is natuurlijk om de baan te krijgen. Voordat dit gebeurt moet je echter eerst op gesprek kunnen komen. Het uitgangspunt van de motivatiebrief is om de basis te leggen om de baan te krijgen. Het doel van de sollicitatiebrief is echter om een eerste gesprek te krijgen. Wanneer je een keer op gesprek bent gekomen zullen ze jouw meerwaarde zien. 

Een sterk gesprek en een nieuwe baan

Wanneer het gesprek op rolletjes loopt, is het goed om jezelf voor te bereiden op een vervolggesprek. Wanneer dit gebeurt dan wordt je aangenomen. Verdiep jezelf goed in het bedrijf en de functie. Praat met mensen in de branche en mogelijk ook van binnen het bedrijf. Maak een onuitwisbare indruk. Natuurlijk moet je netjes gekleed zijn. Kom ook op tijd en neem een klein notitieblok mee. Wees voorbereid op succes. 

Pensioen beleggen voor later

Natuurlijk is het goed om een nieuwe baan te krijgen. Het is ook goed om de focus naar de toekomst te hebben. We bedoelen dan niet volgend jaar of later binnen de carrièreplanning, maar het pensioen. Zorg voor een goede AOW, pensioen en ook een eigen voorziening. Zet geld opzij. Aandelen kopen is een slimme keuze om je pensioen veilig te stellen. Natuurlijk is het belangrijk om de juiste keuzes te maken en om jezelf te beschermen tegen scherpe koersdalingen. Pensioen beleggen is een slimme keuze voor meer rendement.